Dorim să vă informăm că, din cauza sărbătorilor pascale catolice, este posibil să existe întârzieri în livrarea comenzilor plasate în perioada 28.03.2024 - 02.04.2024. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Pantofi vs. sandale – cum facem alegerea potrivită?

Pantofi vs. sandale – cum facem alegerea potrivită?

Pentru unii dintre noi, temperaturile de vară anunță concedii, timp liber, și trecerea la o garderobă lejeră de vară. Pentru ceilalți, munca solicitantă la temperaturi ridicate este încă o provocare cu care se confruntă zi de zi. Totuși, protecția nu trebuie sacrificată pentru confort; cum facem alegerea potrivită când alegem o pereche de incaltaminte de protectie pentru vară?

Presupunând că riscurile de accidentare au fost deja evaluate, putem stabili caracteristicile cele mai importante pe care le căutăm la încălțămintea de protecție: bombeul de protecție, talpa rezistentă la hidrocarburi și absorbitorul de șoc din călcâi sunt cerințele cele mai des întâlnite. De regulă, aceste elemente de siguranță sunt disponibile atât pentru sandale, cât și pentru pantofii sau bocancii de protecție.

Mai jos, trecem în revistă principalele caracteristici ale pantofilor și sandalelor din categoria de echipamente de protectie:

De ce să alegem o pereche de pantofi de protectie?

După cum ne-am aștepta, pantofii oferă o protecție integrală a labei piciorului: fie că este vorba despre așchii, praf, scântei, stropirea cu lichide sau metal topit, o pereche adecvată de pantofi de protecție oferă siguranța necesară. De asemenea, expunerea constantă la umiditate necesită echiparea cu o pereche de pantofi de protecție cu fețe impermeabile. Munca pe șantiere poate însemna o expunere crescută la praf, moloz, pietriș sau obiecte tăioase; în acest caz, pantofii de protecție certificați CE oferă o protecție mult superioară sandalelor.

Dezavantaje?

Chiar și cu o pereche ușoară de pantofi, munca pe perioade îndelungate la temperaturi crescute poate crea un disconfort greu de suportat. Fețele din materiale respirabile pot ajuta la aerisirea piciorului, precum și căptușeala de calitate. Însă mirosurile neplăcute, transpirația sau infecțiile micotice precum „piciorul de atlet” pot scădea confortul la purtarea pantofilor pe întreaga zi. Pentru un plus de confort, ciorapii de vară și branțurile cu carbon pot face minuni.

De ce să alegem sandalele de protecție?

Avantajul evident este confortul crescut pe timpul verii: realizate din piele sau materiale textile, sandalele de protecție permit piciorului să respire, iar bombeul și lamela antiperforație asigură o protecție adecvată la impact. Pentru lucrul în medii uscate, fără expunere la așchii, scântei sau pericole de tăiere, sandalele sunt mai mult decât suficiente.

Deși majoritatea stiliștilor ar strâmba din nas la combinația sandale-ciorapi, confortul ar trebui să primeze. O pereche comodă de ciorapi de vară poate proteja împotriva bătăturilor și iritațiilor la contactul cu praf și pietricele, permițând piciorului să respire.

Dezavantaje?

Sandalele de protecție nu sunt de mare ajutor la temperaturi scăzute sau în medii cu umiditate mare. De asemenea, sandalele nu protejează complet piciorul împotriva obiectelor contondente, așchiilor sau scânteilor. Dacă există riscul de stropire cu lichide, murdărie sau substanțe periculoase, -din nou- sandalele nu sunt cea mai bună alegere.

Concluzii? Deși siguranța trebuie să fie o prioritate, este esențial ca încălțămintea de protecție să ofere un confort adecvat, în special la purtarea pe perioade îndelungate. Dacă știm la ce riscuri ne expunem, alegerea poate fi făcută ușor. Stocurile sunt pline!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!