Dorim să vă informăm că, din cauza sărbătorilor pascale catolice, este posibil să existe întârzieri în livrarea comenzilor plasate în perioada 28.03.2024 - 02.04.2024. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Munca în logistică și depozitare – ce riscuri întâlnim? partea 2

Munca în logistică și depozitare – ce riscuri întâlnim? partea 2

De ce avem nevoie de echipament de protectie la lucrul în logistică, depozitare sau manipularea mărfurilor? În primul rând, sănătatea lucrătorilor trebuie să primeze; astfel, se asigură un moral ridicat al angajaților, o productivitate crescută și mai puține zile de lucru pierdute în urma eventualelor accidentări.

În articolul anterior am atras atenția asupra riscurilor de căzături, alunecări sau de contact cu substanțe dăunătoare. Mai jos enumerăm alți factori de risc ce trebuie avuți în vedere la lucrul în logistică și depozitare:

4. Mașinării în mișcare

Munca în depozite implică de obicei lucrul cu stivuitoare, transpalete, sau angrenaje în mișcare precum benzile rulante. Riscurile de accidentare nu trebuie ignorate, în special la încărcarea sau descărcarea mărfurilor. Pentru această zonă intens circulată, semnalizarea vizuală și sonoră și îmbrăcămintea de vizibilitate crescută sunt măsuri de siguranță ce nu trebuie omise.

Dacă lucrul se desfășoară lângă angrenaje sau utilaje în mișcare, părul lung trebuie strâns iar hainele largi trebuie înlocuite cu imbracaminte de protectie adecvată. De asemenea, încălțămintea de protecție cu bombeu oferă o siguranță sporită, mai ales la manevrarea stivuitoarelor sau celorlalte utilaje.

5. Obiecte grele

Un alt risc prezent la munca în orice depozit este impactul cu obiecte grele. Acest tip de accidente este poate cel mai comun în orice mediu de lucru unde se manipulează obiecte voluminoase și dificil de cărat. Din fericire, o pereche de bocanci de protectie sau, în general, încălțămintea de protecție dotată cu bombeu oferă o siguranță adecvată în caz de impact. În funcție de cerințe, se recomandă purtarea unei perechi de incaltaminte de protectie cu bombeu din oțel, aluminiu sau material compozit.

Majoritatea riscurilor la care se expun lucrătorii din logistică și depozitare pot fi evitate cu ajutorul echipamentului de protecție potrivit. Totuși, trebuie să ținem minte că pregătirea locului de muncă, semnalizarea pericolelor și instruirea adecvată a lucrătorilor au un rol central în scăderea riscurilor de accidentare. Spor la lucru!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!