Echiparea la lucru: 4 mituri, demontate

Echiparea la lucru: 4 mituri, demontate

Pe principiul "câte bordeie, atâtea obiceie”, fiecare meșter are metodele proprii de lucru și de protecție la lucru. Nu de puține ori, dotarea cu echipamente de protecție este făcută neglijent, sau lipsește cu desăvârșire. La fel ca la alegerea sculelor, este nevoie de o decizie informată pentru a ne echipa corespunzător pentru tipul de activitate prestată. Din cauza preconcepțiilor, lipsei de cunoștințe sau de interes, utilizatorul se poate expune unor riscuri crescute de accidentare, care ar putea fi ușor evitate. Mai jos găsim câteva exemple de mituri legate de protecția la locul de muncă.

 

1. Echipamentul de protecție garantează protecția completă

Deși orientarea către echipamente de protecție este un bun prim pas, acesta nu este de ajuns. La fel de importantă este dotarea cu echipamente adecvate activității prestate. Bineînțeles, pentru a profita de întregul potențial al echipamentului de protecție, acesta trebuie întreținut. Fie că vorbin despre bocancii de protecție din piele, salopete sau căști de protecție, acestea trebuie curățate regulat și depozitate conform instrucțiunilor producătorului. O atenție deosebită trebuie acordată protecției respiratorii: filtrele trebuie schimbate regulat, pentru a asigura o protecție optimă. Nu în ultimul rând, instruirea și utilizarea adecvată a echipamentului de protecție este cel puțin la fel de importantă.

2. Prețul mai mare înseamnă o protecție mai bună

Este de așteptat ca echipamentele de protecție produse de mărci de renume să ofere o calitate pe măsură. Totuși, prețul mai piperat poate fi justificat de numele brand-ului, design și croiala premium, nu neapărat de protecția mai eficientă. Pentru meșterii de zi cu zi, dar și pentru profesioniști, utilitatea tinde să fie mai importantă decât look-ul. Esențial este ca echipamentul de protecție să se conformeze standardelor europene, și să fie realizat din materiale de calitate. În funcție de nevoi, oricând se poate ajunge la un raport optim calitate-preț.

3. Activitățile ușoare nu necesită echipamente de protecție

Un vechi proverb spune că „ulciorul nu merge de multe ori la apă”. Pe același principiu, munca regulată fără echipamente de protecție va rezulta într-un accident la un moment dat. Probabil expunerea la murdărie, rumeguș sau praf de ciment nu sună a tragedie. Totuși, expunerea pe termen lung la astfel de particule poate dăuna grav și ireversibil sănătății. Nici protecția ochilor nu trebuie ignorată, chiar dacă munca în sine nu prezintă pericole grave de accidentare. Contactul cu substanțe ușor iritante poate cauza neplăceri minore pe moment, dar în timp efectele pot deveni din ce în ce mai evidente.

4. Cu cât mai multă protecție, cu atât mai bine

Așa este, aici vorbim despre meșterii ipohondri. Dacă lipsa echipamentului expune lucrătorul la riscuri de accidentare, nici supra-echiparea nu garantează o siguranță optimă. Îmbrăcămintea și mănușile de protecție trebuie să se potrivească mărimii utilizatorului; dacă sunt prea largi, acestea se pot agăța de angrenaje în mișcare, putând duce la accidentări serioase. În mod ideal, echiparea trebuie făcută ținând cont de nevoi, dar și de mediul de lucru. Pentru munca pe timpul verii se recomandă echiparea cu strictul necesar, pentru a evita supraîncălzirea. Dacă activitățile se desfășoară în sezonul rece, îmbrăcămintea de protecție trebuie dispusă în straturi ușor de îndepărtat la nevoie.

Mai multe sfaturi în legătură cu echiparea eficientă pe timpul iernii, în acest articol. Spor la lucru!

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!