Cum se folosesc manusile din zale?

Cum se folosesc manusile din zale?

Protectia mainilor ar trebui sa fie una dintre prioritati, in special in mediile unde se presteaza munca manuala repetitiva. Riscurile mecanice sunt cele mai des intalnite in majoritatea industriilor. Industria alimentara nu face exceptie: procesarea alimentelor, folosirea instrumentelor si utilajelor de taiat/feliat in abatoare si macelarii necesita o protectie suplimentara a mainilor.

De ce manusi din zale?

Pentru astfel de situatii, manusile din zale de otel pot fi alegerea ideala. Acestea au originile in Evul Mediu: manusile de zale erau o parte importanta a armurii cavalerilor, oferind protectie la taiere si flexibilitate. Desi procesul de realizare a manusilor din zale s-a modernizat, scopul si croiala au ramas aceleasi.

Este important de retinut ca manusile din zale, desi au rating pentru categoria III de risc mecanic, nu sunt imune la taiere sau perforare. Aceste manusi de protectie sunt gandite pentru o rezistenta adecvata la taiere si impungere accidentala cu cutite de mana, nu si la utilaje de mare putere. Deoarece industria alimentara este bazata in mare parte pe munca manuala, accidentele la nivelul mainilor trebuie in mod special prevenite.

Ce optiuni avem?

Manusile din zale sunt disponibile in mai multe variante de marimi: pana la incheietura, de lungimea antebratului, sau pana la umar. Pentru un confort crescut, protectie la umezeala si bacterii, se recomanda purtarea unei perechi de manusi de unica folosinta sub manusile din zale. Nu in ultimul rand, purtarea manusilor de unica folosinta sub manusile din zale previne eventuala contaminare a alimentelor manipulate.

Afla mai multe despre tipurile de manusi de unica folosinta

manusi de protectie din zale

Manusile din zale sunt realizate din inele de otel inoxidabil, eventual cu o banda de ajustare din plastic la incheietura. Otelul inoxidabil este printre materialele preferate atat pentru manusile din zale, cat si pentru majoritatea ustensilelor si utilajelor folosite in industria alimentara. Pe langa rezistenta, acest tip de otel prezinta si alte avantaje: este non-poros, nu rugineste, si este usor de curatat.

In trecut, benzile de ajustare erau realizate din material textil, ceea ce ingreuna curatarea si permitea inmultirea bacteriilor. In prezent, benzile de ajustare din plastic sau metal fac manusile din zale un echipament de protectie usor de utilizat si de intretinut. In plus, culoarea benzilor marcheaza si marimea manusilor.

Desi pretul manusilor din zale este mai piperat decat al celorlalte manusi de protectie, si rasplata este pe masura! Folosite conform instructiunilor, manusile din zale se pot dovedi un ajutor de nepretuit, putand preveni accidentari serioase.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!