Dorim să vă informăm că, din cauza sărbătorilor pascale catolice, este posibil să existe întârzieri în livrarea comenzilor plasate în perioada 28.03.2024 - 02.04.2024. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Cum ne protejăm la munca pe timpul verii?

Cum ne protejăm la munca pe timpul verii?

Dacă pentru mulți vara înseamnă concediu, repaos și relaxare, pentru alții este încă o bătaie de cap la locul de muncă. Odată cu mercurul din termometre, cresc și riscurile la care ne expunem în timpul muncii. Lucrul în aer liber, cu expunere directă la soare sau chiar în spații închise pot ridica probleme chiar și celor mai căliți muncitori.

Cum abordăm munca la temperaturi înalte, și mai ales, cum ne protejăm?

Persoanele cele mai expuse

La munca pe timpul verii, se expun la risc atât muncitorii în aer liber, cât și cei care își desfășoară activitatea în spații închise. Pe lângă temperatură, și umiditatea este un factor de risc: umiditatea crescută împiedică răcorirea corpului prin transpirație, provocând supraîncălzirea. Astfel, pot apărea crampele musculare, oboseala, tulburările de ritm cardiac și alte afecțiuni care pot duce la accidentări.

Riscurile îi vizează pe lucrătorii în bătaia directă a soarelui, dar și lucrătorii în spații închise, precum spălătorii, bucătării, turnătorii, mine, fabrici de sticlă și cauciuc, și multe altele.

Riscurile implicate

Insolația ar trebui să fie prima îngrijorare, în special la munca în bătaia directă a razelor de soare. În acest caz, persoana afectată trebuie să fie mutată imediat la umbră, să primească imediat lichide și ajutor medical.

Disconfortul termic poate scădea capacitatea de concentrare și eficiența la lucru, mărind riscul de accidentare. De aceea, asigurarea unor minime condiții de siguranță este esențială.

Ce soluții avem?

Primele măsuri de siguranță ar trebui să vizeze în primul rând mediul de lucru: executarea sarcinilor cele mai solicitante în perioadele mai răcoroase ale zilei, limitarea efortului fizic unde este posibil, și asigurarea cantității necesare de lichide pentru angajați. O altă măsură de precauție este acordarea de pauze dese într-un loc răcoros: în mod ideal, acesta trebuie să dispună de o aerisire adecvată, aer condiționat, protecție împotriva razelor soarelui și bineînțeles, de un punct de prim-ajutor.

Pentru a contracara efectele căldurii, echipamentul de protecție trebuie să se preteze la munca în medii fierbinți. Îmbrăcămintea de culoare deschisă, din material respirabil oferă un confort crescut în astfel de situații. Pentru lucrul în aer liber, se recomandă pe cât posibil utilizarea îmbrăcăminții cu factor ridicat de protecție UV, de preferat cu mâneci lungi, și o protecție adecvată a capului și cefei. Lucrătorii cu pielea foarte deschisă la culoare, sau cei predispuși la afecțiuni trebuie să acorde o atenție sporită protecției la razele soarelui. Pentru lucrul în aer liber se recomandă utilizarea ochelarilor de protecție certificați CE cu protecție la raze UV.

Nu în ultimul rând, hidratarea pe toată durata zilei este esențială; apa trebuie consumată regulat, chiar dacă nu apare senzația de sete. Deși poate suna tentant, la munca pe timpul verii se recomandă evitarea alcoolului, băuturilor cafeinizate sau cu conținut ridicat de zahăr. Cel puțin până la terminarea programului!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!