Cum ne echipăm pentru muncă în sezonul rece?

Cum ne echipăm pentru muncă în sezonul rece?

Cum ne echipăm pentru munca în sezonul rece?

Expunerea la temperaturi scăzute, vânt puternic și precipitații poate pune probleme serioase chiar și celor mai rezistenți dintre eroii de zi cu zi. Hipotermia și degerăturile sunt principalele pericole la care ne expunem în sezonul rece, în afară de riscurile ocupaționale specifice fiecărei industrii în parte.

Câteva sugestii de protejare la lucru în sezonul rece am enumerat în acest articol. Totuși, dotarea cu îmbrăcăminte de protecție adecvată este esențială. Libertatea de mișcare și confortul pot fi afectate dacă îmbrăcămintea este prea groasă; de aceea, se recomandă purtarea îmbrăcămintei de protecție potrivite activității prestate.

Mergând pe principiul „Baba Dochia”, îmbrăcămintea de iarnă poate fi dispusă pe straturi. În ciuda deznodământului legendei, totuși purtarea mai multor straturi de îmbrăcăminte este mai eficientă decât o singură haină groasă. În caz de supraîncălzire, acestea pot fi îndepărtate pe rând, după nevoie. Mai mult decât atât, aerul dintre straturile de îmbrăcăminte acționează ca un izolator termic!

Stratul cel mai apropiat de piele poate fi realizat din lână sau materiale sintetice; spre deosebire de bumbac, acestea îndepărtează transpirația care scade temperatura corpului.

Stratul intermediar are rolul de a izola termic: realizat din lână, fleece sau diferite tipuri de poliester, acesta captează căldura corpului chiar și în condiții de umiditate crescută.

Stratul exterior al îmbrăcămintei de protecție pentru iarnă trebuie să ofere o bună rezistență la intemperii. În funcție de nevoi, vă puteți orienta către îmbrăcăminte cu stratul exterior rezistent la apă sau complet impermeabil, rezistent la vânt, dar totuși flexibil și durabil.

Pe timpul iernii, expunerea la vânt și intemperii oferă cele mai multe motive de îngrijorare. Dacă temperaturile sunt scăzute, condițiile de vânt puternic reduc temperatura resimțită de corp, crescând riscul de hipotermie.

În tabelul de mai jos, sunt ilustrate diferențele dintre temperatura atmosferică și temperatura resimțită în condiții de vânt:

temperatura resimtita

Din dorința de a ne proteja la frig, am fi tentați să purtăm cea mai groasă șubă disponibilă, sau mai multe în același timp. Totuși, dacă plănuim să depunem efort fizic, libertatea de mișcare nu trebuie sacrificată. Jachetele de lucru termoizolate cu straturi detașabile sunt o opțiune versatilă pentru munca pe timpul iernii.

În plus, îmbrăcămintea de protecție prea largă sau voluminoasă poate fi agățată în diverse angrenaje, ducând la accidentări potențial serioase. În articolele viitoare vom aborda acest subiect mai pe larg, alături de alte echipamente de protecție recomandate pentru munca la temperaturi scăzute.

Surse:

https://www.healthandsafetyatwork.com/personal-protective-equipment/cold-comfort

https://www.osha.gov/dts/weather/winter_weather/beprepared.html

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!