IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Cum alegem perechea ideală de mănuși de protecție? Materiale și utilizări

Cum alegem perechea ideală de mănuși de protecție? Materiale și utilizări

Fie că vorbim despre munca în industria alimentară sau activitățile solicitante în industria grea, echiparea adecvată este esențială pentru buna desfășurare a lucrului. Conform statisticilor europene din anul 2015, 35% dintre accidentele de muncă petrecute în România au afectat zona extremităților superioare. Pentru că multe domenii de activitate implică munca manuală, este lesne de înțeles de ce mâinile sunt atât de expuse la accidente.

Mare parte din accidentele ocupaționale au loc în lipsa unui echipament de protecție, sau în urma echipării incomplete. Drept urmare, înțelegerea mănușilor de protecție ne poate ajuta să alegem perechea ideală pentru aplicația unde va fi folosită.

În funcție de scopul utilizării, mănușile pot fi croite dintr-o largă varietate de materiale:

  • Mănuși pentru protecție antichimică: pot fi fabricate atât din materiale sintetice, cât și din cauciuc natural, în funcție de scopul utilizării. Se folosesc la manipularea solvenților, substanțelor corozive, hidrocarburilor;

  • Mănuși textile: realizate din fibre sintetice sau bumbac, acestea pot fi dotate cu picouri din PVC pentru a crește aderența.  Acestea pot oferi protecție la temperaturi scăzute, dexteritate crescută la operațiuni migăloase, sau se pot purta pe sub mănușile electroizolante sau de sudură.

  • Mănuși de piele sau combinate: printre cele mai populare tipuri de mănuși de protecție; în funcție de tipul de piele folosit, acestea pot oferi o bună protecție la abraziune, împungere, așchii, scântei, stropi de metal topit.

  • Mănușile din zale: folosite în principal în industria alimentară, acestea sunt realizate din zale de oțel, cu o bună rezistență la tăiere sau împungere

  • Mănuși din aluminiu: destinate activităților din medii de lucru cu expunere la temperaturi înalte. În funcție de scopul acestora, pot oferi protecție la căldura de contact, de convexie sau ambiantă.

Despre fiecare dintre aceste categorii, vom discuta în detaliu în articolele ce urmează. Până atunci, spor la lucru!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!