IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Cum alegem încălțămintea de protecție pentru lucrul în depozit?

Cum alegem încălțămintea de protecție pentru lucrul în depozit?

Pe principiul „câte bordeie, atâtea obiceie”, fiecare domeniu de activitate prezintă riscurile ocupaționale specifice. În special la munca manuală sau solicitantă fizic, un echipament de protectie servește un dublu rol: în primul rând de a proteja utilizatorul de accidentare, și în al doilea rând de a oferi un confort optim pentru o productivitate crescută. Cu alte cuvinte, câte profesii, atâtea tipuri de protecție!

Pe lângă tot ceea ce ține de o pereche de imbracaminte de protectie, când vine vorba de protecția picioarelor, anumite condiții de lucru necesită măsuri de siguranță specifice. Munca în construcții prezintă riscuri diferite de munca în industria petrochimică sau metalurgie; tipul de talpă, rezistența la abraziune și alunecare, croiala fețelor, înălțimea carâmbului, toate aceste aspecte diferă în funcție de aplicația vizată.

Aici găsiți mai multe detalii despre structura unei perechi de incaltaminte de protectie, precum și definiția pictogramelor prezente pe etichetă.

Dar pentru lucrul în depozite, manipulare sau logistică, ce opțiuni avem? Statul în picioare poate fi mai solicitant decât pare la prima vedere, iar confortul și siguranța trebuie să fie prioritare la alegerea încălțămintei de protecție, precum o pereche de bocanci de protectie.

Dacă prioritatea este confortul, am fi tentați să alegem o pereche de adidași comozi, datorită capacității crescute de absorbție a șocului. Însă construcția unui pantof sport este gândită pentru absorbția șocului la alergare, iar perioadele lungi de ședere în picioare necesită o absorbție a șocului pe întreaga talpă. Elementele de siguranță sunt cu atât mai importante la munca în depozite, iar adidașii obișnuiți deja sunt depășiți de situație.

De aceea, bocancii sau pantofii de protecție sunt o alegere ideală. Deci, ce calități căutăm?

1. Talpa

Talpa din poliuretan injectat este o alegere excelentă pentru lucrul în logistică sau munca în depozite. Ușoară și durabilă, aceasta poate dispune de tratament anti-alunecare (ideală pentru contactul cu podelele netede din depozite), tratament antistatic și rezistență crescută la abraziune. De asemenea, rezistența la contactul cu uleiuri, acizi sau hidrocarburi este esențială la manevrarea substanțelor periculoase.

2. Elementele de protecție

În principiu, bombeul rezistent la impact oferă o protecție suficientă în caz de accidentare. În lipsa acestuia, impactul cu obiecte grele poate provoca răni serioase. Lamela anti-perforație este recomandată pentru mediile de lucru cu riscuri crescute de accidentare. Alternativa non-metalică este realizată din Kevlar, cel puțin la fel de rezistent ca oțelul, dar mult mai ușor.

3. Elementele de confort

La șederea îndelungată în picioare, este necesar un plus de confort pe toată durata zilei de muncă. Absorbitorul de șoc din călcâi este recomandat, alături de branțurile cu gel sau branțurile ergonomice care susțin arcul tălpii. Branțurile cu carbon sunt ideale pentru reducerea umidității și mirosului neplăcut, în special la șederea în picioare pe perioade îndelungate.

4. Conținutul de metal

Bocancii și pantofii de protecție cu bombeu și lamelă antiperforație din oțel pot avea o greutate incomodă la purtarea îndelungată. Alternativele din aluminiu, material compozit și Kevlar oferă o durabilitate egală cu a oțelului dar cu o greutate redusă și o izolare termică superioară.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!