IMPORTANT! In perioada 01 Mai 2024 - 06 Mai 2024 activitatea va fi inchisa pentru vacanta cu ocazia Zilei Muncii, precum si a Sarbatorii Pascale Ortodoxe. Activitatea comerciala va fi reluata marti, 07 Mai 2024 , data de la care se vor putea procesa comenzi emite facturi, expedia colete si organiza livrari.

Când înlocuim încălțămintea de protecție?

Când înlocuim încălțămintea de protecție?

Pentru fiecare dintre noi, vine momentul când trebuie să înlocuim perechea preferată de încălțăminte. În mod ideal, momentul acesta se repetă periodic. Pentru încălțămintea de protecție, acest moment se repetă de câte ori este necesar. Cum ne dăm seama că încălțămintea de protecție trebuie înlocuită?

Pentru a asigura o protecție adecvată la lucru, trebuie să avem în vedere două lucruri: alegerea echipamentului adecvat pentru aplicația la care va fi folosit, și întreținerea acestuia. Cel puțin pentru încălțămintea de protecție, durata de utilizare variază în funcție de mediul de lucru, frecvența cu care va fi purtată, și riscurile la care va fi expusă.

Pentru mai multe detalii despre structura unei perechi de încălțăminte de protecție, uita-te in infograficul nostru. Încălțămintea de protecție este dotată cu o serie de elemente de siguranță care pot da indicii despre starea generală a acesteia; deși poate fi greu de estimat când o pereche de încălțăminte trebuie înlocuită, unele semne indică clar acest fapt: dacă bombeul, lamela antiperforație sau protecția metatarsiană este la vedere, încălțămintea de protecție trebuie înlocuită. Bombeul de protecție, fie metalic sau compozit, poate suferi daune în urma unui impact puternic. De aceea se recomandă înlocuirea, chiar dacă daunele nu sunt evidente.

În special la încălțămintea de protecție cu talpă antialunecare, materialul din care este turnată talpa oferă marea parte a aderenței. Totuși, trebuie acordată o atenție sporită și modelului de pe talpă. Dacă acesta este tocit, eficiența tălpii este redusă, și prin urmare, trebuie înlocuită.

Încălțămintea de protecție impermeabilă la apă sau chimicale trebuie înlocuită imediat, dacă nu mai este etanșă. Dezlipirea tălpii sau eventualele perforații ale feței pot compromite eficiența încălțămintei, lăsând piciorul expus la umezeală sau contactul cu lichide periculoase. Același principiu este valabil și pentru încălțămintea de protecție pentru sezonul rece: dacă aceasta își pierde impermeabilitatea, scade și nivelul de protecție promis.

Nu în ultimul rând, inspectarea și întreținerea încălțămintei de protecție trebuie făcută regulat, pentru a asigura o durată de utilizare optimă. Fie că vorbim despre spray-uri de întreținere a fețelor din piele sau curățarea cu apă și săpun, există o soluție pentru fiecare tip de încălțăminte de protecție. Spor la lucru!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri , 8 - 16.30

comercial@tresa.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!